Rata umpluta

Ficatei, slanina si patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu sare si piper. Rata se curata, se spala si se umple cu amestecul obtinut, se leaga

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 rata
  • 3 ficatei de pui
  • 100 gr slanina
  • 1 jumatate pahar supa de carne
  • 1 jumatate pahar vin rosu
  • patrunjel verde
  • 1 lingura faina
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Ficatei, slanina si patrunjelul se toaca marunt si se amesteca cu sare si piper. Rata se curata, se spala si se umple cu amestecul obtinut, se leaga cu ata si se unge cu unt. Se introduce in cuptor apoi sa se friga. Separat se face un sos din 25 gr unt, o lingurita cu faina, stins cu supa de carne si se adauga sare si vinul rosu. Se scoate rata din tava, iar sosul de faina se toarna in sosul in care s-a fript rata, se amesteca si se serveste rata cu sos.


Se serveste mancarea calda.

Alte retete:

Chiftelute

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot

O supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.

Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock Pot
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise