Rinichi cu sos de legume

Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora. intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit u

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 100 gr ciuperci
  • 1 pahar de vin alb
  • piper boabe
  • 1 rosie decojita

Mod de preparare

Se curata si se oparesc rinichii cu apa clocotita, dupa care se tin in apa rece o ora.

intr-o cratita emailata cu peretii inalti se pune la incalzit uleiul, apoi se pun sa se inmoaie zarzavatul de supa, curatat si taiat fideluta, impreuna cu ceapa tocata. Se acopera cratita si se lasa sa fiarba incet, o jumatate de ora. Se adauga din cind in cind apa rece.

4 •

Se curata ciupercile, se taie felii subtiri dupa ce s-au spalat in mai multe ape reci, se pun intr-o oala separat, sa scada cu o lingura de ulei si un praf de sare. Cand s-au inmuiat usor se pun peste zarzavat, se adauga rinichii si se acopera cu o ceasca de apa calda. Se fierbe inabusit o jumatate de ora, se adauga vinul, sare, piper si se continua fierberea. Inainte cu cinci minute de a lua oala de pe foc, se adauga rosia taiata felii subtiri. Rinichii se scot pe un platou, iar zarzavatul calit impreuna cu ciupercile se asaza pe marginea platoului.
Se decoreaza cu frunze verzi de salata si se serveste mancarea fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Pui cu dovlecei

Tocanita cu ardei

Tocanita de vita

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...