Rinichi sote

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie fel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi de porc sau de manzat
  • 3 cepe
  • 100 gr de unt
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 1 paharel de vin alb
  • 1 lingura de bulion
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata rinichii de grasime, se taie in doua si se oparesc cu apa clocotita. Se tin o ora in apa rece ca sa-si piarda mirosul, dupa care se taie felii subtiri si se inabusa cu jumatate din cantitatea de grasime. In restul de grasime se caleste ceapa tocata pana cand devine sticloasa. In sosul de ceapa se adauga rinichii si bulionul, se sareaza si se pipereaza, dupa gust, se adauga vinul si cimbrul, apoi se acopera oala si se mai tine pe foc mic zece minute.
Se servesc fierbinti, cu garnitura de macaroane cu sos de rosii sau cu garnitura de cartofi cu unt.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Tocanita de vitel

Musaca de vinete

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...