Rinichi sote cu rosii

Rinichii se curata, se taie in doua si se tin apoi in apa rece cateva ore. Se scot, se sterg si se taie felii subtiri, care se pipereaza si se sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr rinichi
  • 5 rosii
  • 2 linguri ulei
  • 1 jumatate pahar vin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rinichii se curata, se taie in doua si se tin apoi in apa rece cateva ore. Se scot, se sterg si se taie felii subtiri, care se pipereaza si se sareaza. Intr-un vas cu ulei fierbinte, se pun la prajit, pe foc mare, timp de 15 minute. Se scot din vas iar in sosul ramas se toarna vinul si rosiile maruntite, curatate de pielita si seminte in prealabil. Dupa ce rosiile au dat cateva clocote, se adauga rinichii, se acopera si se mai fierb un sfert de ora.


Se servesc cu garnitura de cartofi prajiti.

Alte retete:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Ciuperci umplute

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii