Risotto cu ficatei de pasare

Pentru risotto cu ficatei de pasare carnea se curata, se spala si se taie bucati. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ficat de pasare - 600 g
  • orez - 350 g
  • ulei - 100 ml
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • pasta de tomate - 100 g
  • vin alb - 50 ml
  • cascaval - 150 g
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de gaina

Mod de preparare

Pentru risotto cu ficatei de pasare carnea se curata, se spala si se taie bucati. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Orezul se curata de impuritati, se spala si se scurge de apa. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pasta de tomate se dilueaza in 150 ml apa. Ficatul se inabusa in 50 ml ulei. Separat in 50 ml ulei cu 50 ml apa se inabusa ceapa, morcovii si telina, se adauga faina dizolvata in apa rece, pasta de tomate, 300 ml apa, jumatatea de cub MAGGI si se fierb impreuna cca 20 minute. Sosul rezultat se toarna peste ficatei si se fierb impreuna cca 5 minute, adaugandu-se sare, piper si vin. Orezul se inabusa in uleiul ramas, se adauga 800-900 ml apa, sare si se fierbe la cuptor intr-un vas acoperit.

Risottoul cu ficatei de pasare se serveste cald, cu orez in diferite forme, sos cu ficatei si cascaval ras deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca