Rulada curcubeu de muschiulet de porc

• cu ajutorul unui cutit foarte ascutit desfaceti muschiuletul de porc (pe lungime) lasand cca. 1 cm pana

Portii
3
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
360 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • muschiulet de porc 1 buc
  • oua 4 buc
  • frunze de busuioc 34 buc
  • sunca de Praga 3 felii
  • ardei kapia rosii - 2 buc
  • mix ghimbir si usturoi (optional)
  • masline fara samburi 50 g
  • cartofi 45 buc
  • unt 25 g
  • lapte cald 50 ml

Mod de preparare


• cu ajutorul unui cutit foarte ascutit desfaceti muschiuletul de porc (pe lungime) lasand cca. 1 cm pana la margine, ca sa-l puteti umple si rula totodata
• bateti muschiuletul de porc cu un ciocan de carne sau faceti mici crestaturi cu cutitul pentru a-l intinde mai bine
• asezonati-l atat la interior, cat si la exterior cu sare, piper si mix de ghimbir si usturoi
• asezati feliile de sunca petrecute pe muschiuletul de porc
• coaceti ardeii pe plita sau in cuptor; asezati folie de plastic peste acestia si lasati-o 5 minute, pentru a provoca condens si pentru a inlatura pielita cu usurinta (puteti folosi si ardei copti la borcan
• asezati ardeii peste sunca, intr-un singur strat
• folosindu-va de un tel, bateti cele 4 oua impreuna cu busuiocul taiat marunt si un praf de sare si faceti o omleta subtire, separat
• lasati-o sa se raceasca putin si asezati-o peste sunca (ideal ar fi sa o puteti face dintr-o bucata sau din maximum 3 felii mai mari, petrecute una peste cealalta)
• Peste aceasta adaugati maslinele, dispuse egal pe toata suprafata
• Rulati muschiuletul de porc si legati-l din 3 in 3 cm pentru a va asigura ca este bine strans
• vidati-l cu ajutorul aparatului de vidare FoodSaver si introduceti-l in aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 56,5 ⁰C timp de aproximativ 6 ore
• odata scos, lasati rulada la odihnit cca. 30 de minute
• optional, pentru a-i conferi o culoare deosebita, puteti breza rulada in tigaie cu putin unt si o lingurita de ulei
• intre timp puteti taia cartofii cuburi si sa ii puneti la fiert
• odata fierti, scurgeti apa, zdrobiti-i cu un zdrobitor de piure, adaugati untul, laptele cald si sare dupa gust
• Se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza cu ceapa verde

Partea a doua,ca doar nu faceam doar o pizza.....

Pizza cu ceapa verde
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii