Rulada din fleica de vita

Bucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne. Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se inchide punga si se lasa la fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg fleica de vita
  • o legatura de spanac
  • 200 g inimi de anghinare in apa sau marinate
  • 100 g capere
  • usturoi
  • dupa gust
  • coaja de la o lamaie
  • 100 g maioneza
  • zeama de la o lamaie
  • piper pisat
  • Pentru marinata
  • 100 ml ulei de masline sau seminte de struguri
  • 50 ml sos Worcestershire
  • zeama de lamaie
  • piper pisat
  • 50 ml otet de vin rosu

Mod de preparare

Bucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne.

Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se inchide punga si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se curata, spala si se taie spanacul. Se pregatesc anghinarele, usturoiul, taiate marunt, maioneza, caperele. Se scoate bucata de fleica din marinata. Se taie pe lungime. Pe bucata de carne se pune maioneza (eu am gasit o maioneza cu chipotle deci picanta si foarte gustoasa pentru aceasta reteta). Se adauga anghinarele taiate, usturoiul taiat fin, capere, lamaie rasa, pe deasupra spanacul si apoi stoarsa zeama de lamaie. Se acopera cu spanac; cam doua cesti de frunze de spanac taiate marunt. Se ruleza si se fixeaza cu scobitori sau ace de carne. Se pune pe gratarul incins. Eu am incins broilerul cu 5-10 minute inainte si am pus rulada la circa 7 cm de sursa de caldura. Ca sa fie bine facuta se lasa 25 de minute.


Se taie felii si se poate servi cu garnitura de cartofi aurii sau piure de cartofi. Reteta Rulada din fleica de vita a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa