Rulada din fleica de vita

Bucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne. Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se inchide punga si se lasa la fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg fleica de vita
  • o legatura de spanac
  • 200 g inimi de anghinare in apa sau marinate
  • 100 g capere
  • usturoi
  • dupa gust
  • coaja de la o lamaie
  • 100 g maioneza
  • zeama de la o lamaie
  • piper pisat
  • Pentru marinata
  • 100 ml ulei de masline sau seminte de struguri
  • 50 ml sos Worcestershire
  • zeama de lamaie
  • piper pisat
  • 50 ml otet de vin rosu

Mod de preparare

Bucata de fleica se bate bine cu ciocanul de carne.

Se pune intr-o punga de plastic si se toarna marinata peste ea, se inchide punga si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se curata, spala si se taie spanacul. Se pregatesc anghinarele, usturoiul, taiate marunt, maioneza, caperele. Se scoate bucata de fleica din marinata. Se taie pe lungime. Pe bucata de carne se pune maioneza (eu am gasit o maioneza cu chipotle deci picanta si foarte gustoasa pentru aceasta reteta). Se adauga anghinarele taiate, usturoiul taiat fin, capere, lamaie rasa, pe deasupra spanacul si apoi stoarsa zeama de lamaie. Se acopera cu spanac; cam doua cesti de frunze de spanac taiate marunt. Se ruleza si se fixeaza cu scobitori sau ace de carne. Se pune pe gratarul incins. Eu am incins broilerul cu 5-10 minute inainte si am pus rulada la circa 7 cm de sursa de caldura. Ca sa fie bine facuta se lasa 25 de minute.


Se taie felii si se poate servi cu garnitura de cartofi aurii sau piure de cartofi. Reteta Rulada din fleica de vita a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada din carne de porc,

Rulade de porc,

Rulada cu carne tocata si legume

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca