Rulou de vitel umplut cu creier si orez

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 600 g
  • creier de vita - 200 g
  • ulei - 100 ml
  • faina - 50 g
  • orez - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • pasta de tomate - 25 g
  • oua - 2 bucati
  • apa - 700 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru rulou de vitel umplut cu creier si orez carnea se spala, se portioneaza, se bate si se sareaza. Creierul se curata de membrana, se tine 10 minute in apa rece, pentru eliminarea sangelui. Ceapa se curata, se spala: 50 g se taie marunt, iar 50 g se taie felii. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Morcovii si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Pasta de tomate se dilueaza in 25 ml apa. Ceapa taiata marunt si orezul se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 200 ml apa, vin si se fierbe la cuptor 10 min, intr-un vas acoperit. Pilaful obtinut se raceste. Creierul se fierbe, se raceste, se taie bucati, se amesteca cu pilaf, oua, patrunjel verde, sare si piper. Compozitia se imparte in 5 bucati, se pune cate o bucata pe fiecare rulou si se ruleaza; capetele se trec prin faina, se introduc in cuptor in tava unsa cu 50 ml ulei si 100 ml apa si se frig pe ambele parti. Se adauga morcovi, ceapa, patrunjel radacina si se fierb impreuna. Se scot rulourile separat din jiul format, se paseaza, se adauga pasta de tomate si faina dizolvata in 25 ml apa; se adauga 500 ml apa si cubul MAGGI. Sosul se toarna peste rulouri si se fierb cca 20 minute.

Ruloul de vitel umplut cu creier si orez se serveste cald.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos