Rulouri de pui cu paste

Rulourile de pui cu paste sunt ceva bun, usor de facut, numai bune pentru o masa cu prietenii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • - piept de pui dezosat
  • fara piele – eu l-am cumparat gata taiat file
  • - svaiter sau un cascaval mai tare (recomand svaiterul :) )
  • - castraveti murati
  • - paste – de obicei folosesc tagliatele sau paste tricolore
  • - smantana pentru frisca neindulcita
  • - o lingurita amidon
  • - 2 linguri otet balsamic
  • - 2 linguri sos soia
  • - ierburi de care va plac pentru paste – eu folosesc busuioc proaspat si oregano

Mod de preparare

Taiem o parte din cascaval bastonase de un deget grosime. Restul il radem. Taiem si castravetii tot bastonase. Taiem (daca e nevoie) si batem pieptul de pui, folosind folie de plastic pentru a nu face mizerie si pentru a proteja carnea. Presaram piper si putina sare daca nu e cascavalul sarat. Punem intr-un capat o felie cascaval si una de castravete. Rulam si punem rulourile intr-o tava unsa cu o lingura de ulei. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia si pensulam bine rulourile. Le putem presara si cu putin oregano. Le acoperim cu folie si le bagam la cuptorul incalzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute.
Intre timp fierbem pastele, le scurgem si punem peste ele cascavalul, smantana, amidonul dizolvat intr-o lingura de apa rece, sare, busuiocul taiat si oregano. Amestecam si lasam sa dea in clocot – asa am auzit eu la un bucatar (nu mai stiu care), ca atunci cand folosim amidon e bine sa dam preparatul in clocot, ca sa ne cada mai bine la stomac.


Rulourile cu pui si paste se pot servi calde, eventual cu verdeata tocata pe deasupra sau un sos de branza.

Reteta de rulouri cu pui si paste a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu mere

 Placinta cu mere este un desert bine-venit oricand, la orice ora, in orice anotimp :) Iar foile astea de placinta sunt...

Desert placinta cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca