Salata de manzat

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g resturi de friptura de manzat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de mustar
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 cana de lapte
  • ceapa verde
  • sare
  • verdeata tocata
  • 1 lingura de faina
  • piper

Mod de preparare

Se taie friptura felii subtiri care se pun in salatiera cu un sos obtinut astfel : se freaca cele doua galbenusuri cu o lingura de mustar si o ceasca de ulei. Maioneza se subtiaza cu lapte Se ingroasa sosul pe foc in bain-marie. Daca nu este destul de gros, se poate ingrosa cu o lingura de faina. Sosul fierbe in bain-marie un sfert de ora, amestecand continuu cu o lingura de lemn, ca sa nu se taie. Se raceste si se toarna peste feliile de friptura. Se adauga ceapa verde tocata marunt si verdeata tocata, se sareaza daca este nevoie, se pipereaza dupa gust si se tine la rece o ora inainte de a o servi.
Alte retete cu salate:

Salata boeuf

Dressing pentru salate

Salata cezar

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...