Sarmale

aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tiga

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 4 frunze de varza murata
  • 1 kg varza murata
  • 200 g carne tocata (de porc)
  • 200 g carne de porc
  • 1 fir carnat uscat
  • 200 g carne afumata
  • 3 cepe rosii
  • 200 g bacon
  • 2-3 ardei iuti
  • uscati
  • 20 g untura
  • Soric de slanina
  • 80 g orez
  • 2 oua
  • Boia
  • piper boabe
  • Foi de dafin
  • Crema de tocana
  • 400 ml smantana
  • 200 ml vin rosu

Mod de preparare

aconul se taie cubulete mici si se prajeste in untura. Dupa ce s-a prajit, se pune deoparte jumatate din grasimea ramasa. In jumatatea ramasa in tigaie se caleste ceapa maruntita. Se adauga carnea taiata cubulete, carnea afumata si carnatul feliat. Se condimenteaza cu piper. Se prajeste la foc mare. Cand carnea e aproape gata se adauga boia si vinul rosu, iar apoi foile de dafin, soricul si piperul boabe. Se amesteca bine, dupa care se adauga varza, cu zeama cu tot. Se mai toarna apa cat sa acopere bine varza si se fierbe la foc mic, acoperit. Se pregateste umplutura: se taie cealalta ceapa marunt si se caleste in untura pusa deoparte. Se toca carnea ramasa si, amestecand continuu, se prajeste putin cu ceapa. Cand incepe sa lase zeama, se presara boia, sare si piper. Se lasa sa se raceasca 30 de minute, iar apoi se amesteca cu orezul si cele 2 oua. Umpleti frunzele cu aceasta umplutura si puneti-le in oala de pe foc, peste varza. Se toarna smantana si apa cat sa acopere bine sarmalele. Se mai fierbe timp de o ora, dupa care se ingroasa cu un amestec de smantana si faina (200 ml smantana, 2 linguri faina). Se lasa sa se raceasca si se baga la frigider.
Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulouri cu spanac si branza

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti...

Aperitiv rulouri cu spanac si branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca