Sarmale

Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne tocata, orez, ardei, rosii, ceapa, bulion, ulei, cimbru, marar, varza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • amestec de vita si porc
  • 1 cana orez spalat
  • 2 ardei grasi tocati
  • 1-2 rosii mari macinate
  • 1 ceapa mare macinata
  • 200 ml ulei
  • 500 ml bulion
  • varza murata
  • cimbru
  • marar

Mod de preparare

Despre reteta de sarmale chiar se poate spune: cate bordeie atatea obiceie. Se amesteca ingredientele cu ulei, bulion, sare si piper. Amestecul rezultat se impacheteaza in foi de varza murata.

Se ia o oala si se aseaza pe fundul acesteia varza murata tocata, ciolan afumat (sau kaizer), cimbru, marar si peste acestea se pun sarmalele.

Se toarna apa fierbinte, se acopera si sarmalele se pun apoi la cuptor.


Pot fi servite cu ardei iuti.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu ton

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai...

Chiftele cu ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca