Sarmale cu carne de pui in foi de varza

Pentru sarmale cu carne de pui in foi de varza puiul se trece prin flacara si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se scot cotoarele de la varza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui - 600 g
  • varza alba murata - 1
  • 8 kg
  • ceapa - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • orez - 75 g
  • costita afumata - 50 g
  • cimbru
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 250 g/125 g

Mod de preparare

Pentru sarmale cu carne de pui in foi de varza puiul se trece prin flacara si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se scot cotoarele de la varza, se aleg foi pentru sarmale, iar restul se taie fin. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Orezul se alege de impuritati, se spala, se fierbe pe jumatate in apa cu sare. Rosiile proaspete se oparesc, se decojesc, se taie jumatati. Costita se taie cuburi. Ceapa se inabusa in ulei cu 50 ml apa, se raceste, se amesteca cu carnea si se da prin masina de tocat. Carnea tocata se amesteca cu orez, sare si piper. Compozitia rezultata se infasoara in foi de varza. Sarmalele astfel preparate se aseaza una langa alta intr-o cratita, peste un strat de varza tocata, astfel incat mijlocul sa ramana gol. Apoi se completeaza cu varza tocata fin si costita, astfel incat sarmalele sa fie acoperite. Deasupra se presara cimbru, se adauga pasta de tomate, boia si necesarul de apa fiarta. Vasul se acopera si se introduce la cuptor la foc moderat. Dupa 20-30 de minute se adauga rosiile si se continua fierberea.

Sarmalele cu carne de pui in foi de varza se serveste cald.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa