Sarmale din carne de curcan

Se scoate carnea de pe oase se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o farfurie adanca, unde se amesteca cu o ceapa tocata fin, cartoful da

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de curcan
  • 1 ceapa mare
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • frunze de vita sau de stevie
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • orez

Mod de preparare

Se scoate carnea de pe oase se toaca marunt cu un cutit ascutit si se pune intr-o farfurie adanca, unde se amesteca cu o ceapa tocata fin, cartoful dat pe razatoare, verdeata tocata, o lingura de bulion, orez si pjper macinat. Amestecul se omogenizeaza si se sareaza.

Se oparesc frunzele de stevie sau de vita cateva minute in apa cu sare, dupa care se clatesc cu apa rece. Se fac sarmale mici care se asaza intr-o oala cu peretii inalti, cu frunze de stevie pe fundul ei. Sarmalele se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic cateva ore. Se fierb cu o lingura de unt sau o lingura de grasime de porc. Se acopera cu bors proaspat imediat ce a scazut zeama in care au fiert si s-a inmuiat orezul din sarmale.
Se servesc fierbinti, cu smantana proaspata deasupra si cu mamaliguta calda.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Ardei umpluti

Pui la rotisor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...