Sarmale in foi de spanac

Pentru a prepara aceasta reteta de sarmale in foi de spanac sunt necesarele urmatoarele: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilli, sare, piper, vin alb, zahar.

Timp pregatire
360 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20-24 frunze de spanac
  • 250 g ficat de pui
  • 250 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 g nuca de cocos rasa
  • 100 g nuca
  • 100 g untura sau unt
  • 2 linguri mustar
  • 500 ml bulion
  • cimbru
  • maghiran
  • chilli
  • 1 lingura pasta de ardei picant
  • sare
  • piper
  • 2 pahare vin alb demisec
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se aleg frunze de spanac, mari, frumoase si se pun sa dea un clocot in apa cu sare. Se scurg, se ruleaza si se lasa deoparte sa se raceasca.

Ceapa maruntita se pune la calint in untura sau unt. Se adauga carnea, ficateii taieti cuburi, rosiile curatate de coaja si maruntite,  nuca de cocos rasa, nuca prajita si strivita, cimbru, mustar si sare. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se iau frunzele de spanac si se umplu cu compozitia de carne, formand sarmalute.

Intr-un vas se caramelizeaza zaharul, stingandu-l cu 2 pahare de vin. . Se aseaza sarmalele peste aceasta compozitie.

Se prepara un sos fromat din bulion, pasta de ardei, maghiran, chilli si piper si se toarna peste sarmale. Se pune compozitia la frigider pentru 4-6 ore.

Dupa ce s-a scurs timpul, se pune la cuptor la foc mic cam 2 ore.

 


Se pot servi indata ce sunt facute.

Alte retete recomandate:

Ciorba de salata

Miel la cuptor

Mancare de urzici

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!