Sarmale in foi de varza cu carne de porc

Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne de porc
  • 2 kg varza murata
  • 100 gr ceapa
  • 100 gr orez
  • 50 gr bulion
  • 100 ml ulei
  • 500 ml suc de rosii
  • 3 foi de dafin
  • piper
  • sare
  • cimbru

Mod de preparare

Intr-o tigaie se caleste ceapa tocata marunt, se adauga orezul fiert, bulion, cimbrul, piperul si sarea. Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata si se amesteca pana se leaga. Compozitia se imparte in portii de circa 40 gr si se ruleaza in foile de varza. Capetele ruloului se introduc in interior. Sarmalele, atfel preparate, se asaza una langa alta, intr-un vas, in care s-a pus in prealabil un strat subtire de varza taiata astfel incat mijlocul sa ramana gol. Printre randurile de sarmale se pune putin ulei, cimbru si piper. Interiorul ramas gol, se umple cu varza tocata. deasupra se mai pune un strat de varza, se adauga apa cat sa le acopere si se toarna apoi sucul de rosii. Se fierb la foc mic, pe aragaz, circa 40 de minute si se introduc la cuptor penru inca o ora.
Sarmalele se servesc cu mamaliguta.

Alte retete culinare:

Ciulama de ciuperci

Curcan umplut

Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...