Sarmale in foi de vita

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr carne de porc
  • 1 ou
  • verdeata tocata
  • 1 cartof crud
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper macinat
  • 4 rosii decojite sau
  • 2 linguri de bulion
  • 1 ceasca de orez
  • 40- 50 frunze de vita crude sau murate

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat apoi se amesteca intr-o farfurie adanca cu un cartof si doua cepe mari trecute prin masina. Peste amestec se pune bulion sau se taie cateva rosii decojite, se adauga verdeata tocata fin si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust si se omogenizeaza. Piperul poate fi inlocuit cu menta pisata.

Foile de vita se lasa la desarat in apa calda un sfert de ora, dupa care li se rup coditele si se fac cu ele sarmale. Pe fundul unei oale se pun cateva frunze de vita sau cateva felii de rosii, se aseaza sarmalele in straturi si se acopera cu o crenguta de leustean si cateva felii de rosii fara pielite. Se umple oala cu apa calda, atat cat sa acopere putin sarmalele, se lasa pe foc mic si se fierb doua ore.

Frunza de vita proaspata se opareste cu bors, apoi se foloseste. La fiert se pune apa indoita cu bors. Daca nu sunt destul de grase, se pun la fiert cu putin ulei. Sarmalele se pot pastra de pe o zi pe alta.

Se servesc calde, cu smantana deasupra si cu mamaliguta fierbinte.

Alte retete:

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

Chiftele din dovlecei

Dovlecei umpluti

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

O prajitura cu multa ciocolata si nuca de cocos, cu multa culoare, care se 'asorteaza' perfect cu Sarbatorile de primavara.

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea