Sarmale in foi de vita

Se caleste ceapa tocata impreuna cu carnea, orezul, sare, piper, cimbru. Cu acest amestec se formeaza sarmalele in frunze de vita, care se asaza apoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr carne tocata vita si porc
  • 1 cana mica orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • ulei
  • cimbru
  • 1 legatura marar tocat
  • 1-2 linguri otet
  • 20-25 foi de vita
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Se caleste ceapa tocata impreuna cu carnea, orezul, sare, piper, cimbru. Cu acest amestec se formeaza sarmalele in frunze de vita, care se asaza apoi intr-un vas, se acopera cu apa si se pun la fiert. Separat, se pune mararul tocat cu putin ulei si concentratul de legume pe foc. Se toarna acest amestec peste sarmale, dupa ce au fiert.


Se serevsc cu mamaliguta fierbinte.

Alte retete culinare:

Muschi de porc la cuptor Mancare de mazare Ardei umpluti

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu carne tocata si cascaval

Placinta cu carne tocata si cascaval
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie