Sarmale muntenesti

Verzele murate se desfac in foi. Se ia carnea de porc, se toaca la masina de tocat impreuna cu ceapa, se adauga orezul si se caleste intregul amestec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 verze murate
  • 1 kg carne de porc
  • piper boabe
  • sare
  • 1 cub concentrat de gaina
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1 pahar orez
  • 5-6 rosii
  • 2-3 cepe

Mod de preparare

Verzele murate se desfac in foi. Se ia carnea de porc, se toaca la masina de tocat impreuna cu ceapa, se adauga orezul si se caleste intregul amestec putin. Se ia apoi de pe foc, se adauga sarea, piperul, concentratul, 2-3 rosii taiate marunt, patrunjel maruntit si cimbrul. Se infasoara carnea in fiecare foaie de varza si se pun intr-un vas cu putin ulei. Se asaza in straturi, printre care se pun restul de rosii. Se acopera totul cu apa, apoi se pun la cuptor.


Se servesc calde, cu smantana deasupra.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Ardei umpluti Muschi de porc la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii