Scaloppine all limone (cotlet de vitel in sos de lamaie)

Scaloppine all limone adica un delicios cotlet de vitel imbracat in bacon si servit alaturi de un delicios sos de lamaie. O cina delicioasa si sofisticata, dar deloc greu de preparat.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 antricoate de vitel fara os
  • 4 linguri cu unt
  • 8 felii bacon
  • 1 lamaie
  • 3 linguri faina
  • 50 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • pipr alb
  • Garnitura:
  • -6 cartofi
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Bruschete:
  • 2 felii paine
  • 2 rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • busuioc uscat sau verde

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert pentru garnitura.

Se pun la topit 2 linguri de unt. Bucatile de carne se spală și se șterg bine cu un prosop apoi se bat putin, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti.
Se scot bucățile de carne, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa intr-un loc caldut pana se prepara sosul.

Se topeste restul de unt. Cand s-a incins se adauga făina, puțin câte puțin, și se amesteca rapid pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm treptat și vinul, zeama de lămâie, sare si piper. Amestecăm bine timp de 15-20 de secunde, apoi oprim focul.

Se toaca marunt cele doua rosii si cateii de usturoi, se amesteca, se stropesc cu ulei de masline si se potriveste gustul cu sare si putin busuioc uscat.

Se invelesc bucatile de carne in bacon si se aseaza intr-o tava pentru cuptor pe fundul careia am pus hartie de copt
Alaturi punem si cele doua felii de paine pe care asezam salata de rosii cu usturoi.
Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute timp in care vom pregati piureul de cartofi.

Intr-o farfurie intinsa puneti cateva linguri de piure, asezati deasupra bucata de carne, turnati sosul si asezonati cu patrunjel verde tocat.

Cu ajutorul funcţiei de menţinere a mâncării calde până la 24 de ore eşti gata oricând să spui "Poftiţi la masă!" Chiar dacă nu eşti lângă Philips Multicooker când timpul de încălzire se încheie, funcţia "KEEP WARM" păstrează mâncarea caldă în continuare.
Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Serviti cotletul de vitel in sos de lamaie cald alaturi de cartofii piure.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca