Snitel papricat cu smantana

Pentru snitel papricat cu smantana carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • faina - 50 g
  • apa - 500 ml
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • smantana - 100 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru snitel papricat cu smantana carnea se spala si se portioneaza in 5 bucati, care se bat si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou, se taie cuburi, apoi se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga boia de ardei, faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, 500 ml apa si se fierb cca 15 minute. Se adauga smantana si se fierbe cca 5 minute.

Snitelul papricat cu smantana se serveste cald, cu garnitura de cartofi si patrunjel verde deasupra.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii