Sos de masline si ciuperci cu muschi de vaca

Muschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga slanina taiata bucatele,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg muschi de vaca
  • sare
  • piper macinat
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr slanina de porc
  • 1 lingura bulion de rosii gros
  • 250 mI vin rosu
  • 125 gr ciuperci
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ceapa
  • masline

Mod de preparare

Muschiul se curata de pielite, se sareaza si se pipereaza dupa care se lasa deoparte. Se pune ulei, intr-un vas, se adauga slanina taiata bucatele, dupa care se asaza vasul pe foc mic. Cand s-a infierbantat uleiul, se pune friptura si se intoarce pe toate partile pana se albeste. Se acopera cu un capac vasul si se lasa sa se rumeneasca. Se toarna peste muschi vinul, sosul de rosii si se adauga ceapa, zaharul si se lasa din nou acoperit, tot pe foc mic, timp de o ora. Se adauga apoi maslinele, ciupercile si se introduce tava la cuptor pentru 40-50 de minute.


Se serveste fierbinte.

Alte retete care contin carne:

Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor Placinta de dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide