Sote din organe de porc

Rinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei incins, sa se rumeneasca. Fi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g rinichi de porc
  • 400 g ficat de porc
  • 2 cepe
  • o jumatate de cana de ulei
  • un pahar cu vin
  • 2 linguri de bulion
  • o lingura de faina
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rinichiul se taie in doua, pe lungime, se curata si se opareste, apoi se taie in bucati mici si se pune in tigaia cu ulei incins, sa se rumeneasca. Ficatul de porc se spala si se taie in cubulete, adaugandu-se si el in tigaie peste rinichi, cand acesta este aproape gata. Se lasa impreuna pe foc timp de aproximativ zece minute, apoi se scot pe o farfurie.

Ceapa taiata solzisori se caleste in uleiul in care s-au prajit organele de porc. Se adauga vinul, faina, bulionul subtiat cu un pahar de apa calda. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce sosul a fiert, se adauga bucatile de rinichi si de ficat si se fierb impreuna timp de aproximativ un sfert de ora.
Se serveste cald, cu verdeata tocata deasupra si mamaliguta.

Alte preparate culinare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...