Spaghete cu chiftele

Este o retete facuta in graba, seara dupa servici; cel mai bine se face in echipa (sotul si sotia) :)

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g Carne tocata vita
  • 1 Cartof mediu
  • 1 Ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 Ceapa rosie
  • 2 felii paine
  • 1 ou
  • 500 g paste
  • 4 rosii cherry
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 8 catei usturoi
  • Sare de mare
  • Piper negru macinat
  • Boia ardei dulce
  • Cimbru
  • Chimen
  • Chili
  • Ulei de masline
  • Cascaval
  • Oregano
  • Busuioc
  • Patrunjel verde
  • Marar verde
  • Bulion de rosii

Mod de preparare

Chiftele: Se pune painea la inmuiat, se stoarce bine si se amesteca foarte bine cu carnea. Se taie ceapa marunt, care se adauga peste carnea tocata, cartoful se da pe razatoare, usturoiul si morcovul. Peste compozitie, se pune 1 ou, alaturi de condimente (sare, piper negru macinat, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce, patrunjel si marar).


Se amesteca bine compozitia, se incinge uleiul, incepi sa formezi chiftelutele cu mana si se pun la prajit. Spaghetele: Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente (1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).


Sos: Tocati marunt ceapa rosie si cubulete ardeiul.

Adaugati putin ulei de masline intr-un wok/tigaie si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati ardeiul rosu pana acestea se inmoaie. Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit. Adaugati o lingura de bulion, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt. Lasati aprox 10 minute. Apoi puneti pastele si mestecati. Mai lasati 10 minute si apoi adaugati sare si piper dupa gust. Pe deasupra razuiti putin cascaval.


Pofta buna! PS: Se serveste cu un vin alb demisesc Sauvignon blanc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gofre cu visine

Ador aparatul de gofre Duraceramic Breville pe care l-am castigat la un concurs cu ceva timp in urma, asa ca l-am pus la...

Desert gofre cu visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca