Spanac cu carne de miel

Pentru spanac cu carne de miel ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 600 g
  • spanac - 1
  • 3 kg
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 10 g
  • ulei - 100 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 50 g
  • lamaie - 100 g
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru spanac cu carne de miel ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Carnea se spala, se portioneaza, se scurge si se sareaza. Spanacul se curata, se spala in mai multe ape reci, se opareste in apa clocotita, se raceste in apa rece, se taie bucati. Lamaia se spala; la jumatate se extrage sucul, iar cealalta se taie rondele. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de miel se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, apoi se scot separat. in 50 ml ulei se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, cca 500 ml apa clocotita si se fierb. Sosul se paseaza peste bucatile de carne si se fierb impreuna. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga spanac si se mai fierb 5-8 minute. La final, se adauga sucul de lamaie.

Spanacul cu carne de miel se serveste cald, cu felii de lamaie.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...