Stufat de miel cu ceapa verde

Pentru stufat de miel cu ceapa verde carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul verde se curata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de miel cu os - 700 g
  • ceapa verde - 1 kg
  • usturoi verde - 250 g
  • ceapa - 100 g
  • ulei - 100 ml
  • otet - 25 ml
  • apa - 400 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru stufat de miel cu ceapa verde carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa si usturoiul verde se curata, se spala si se taie in bucati de 5 cm. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se inabusa in 50 ml ulei cu 50 ml apa, se adauga 400 ml apa clocotita si se continua fierberea 10 minute. Separat, se inabusa ceapa verde, ceapa si usturoi in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Peste bucatile de carne si sosul format se adauga sare, piper, otet, patrunjel verde si se fierb impreuna 8-10 minute, impreuna cu ceapa, ceapa verde si usturoiul inabusit.

Stufatul de miel cu ceapa verde se serveste cald.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...