Sunca gratinata in stil florentin

Se unge tava cu ulei de masline si se acopera cu felii de sunca. Se adauga spanacul oparit si condimentat cu sare, piper si putin praf de usturoi. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 felii de sunca
  • 1 kg de spanac
  • 3 oua
  • 100 g telemea sau feta
  • 50 g mozarella
  • 6 linguri de smantana lichida
  • sare
  • piper
  • putin praf de usturoi

Mod de preparare

Se unge tava cu ulei de masline si se acopera cu felii de sunca.

Se adauga spanacul oparit si condimentat cu sare, piper si putin praf de usturoi.

Se sparg ouale intregi peste spanac in mici adancituri facute cu dosul lingurii si se adauga 5-6 linguri de smantana lichida.

Se rade deasupra telemeaua sau feta si putina mozarella.

Se da la cuptor pana cand ouale s-au copt.
Am servit-o cu sos de smantana si hrean.

Pofta buna!

Reteta Sunca gratinata in stil florentin a fost propusa de arcadia pe forum culinar.ro

Alte retete gasiti aici:

Tarta cu carne tocata si ciuperci,

Tarta cu cascaval si conopida,

Tarta cu Branza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...