Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3
Sunca traditionala se marineaza cu sare si silitra. Silitra se presara deasupra, dupa ce s-a asezat sunca in vasul pentru marinat. Dupa aproximativ 3 saptamani, carnea va avea aroma caracteristica, rolul silitrei fiind nu doar de a conserva carnea ci si de a impiedica schimbarea culorii acesteia, nelasand-o sa devina maronie.
In cazul pulpelor intregi de porc, acest proces dureaza si 5 saptamani. Partea exterioara a carnii astfel marinate este foarte sarata, de aceea, se pune in apa, apoi, se scurge si se zvanta. Urmeaza procesul de afumare care are loc la o temperatura sub 20 de grade, de obicei in traditionalele afumatori, folosindu-se lemne sau, la nivel industrial, generatoare de fum. Afumarea dureaza intre 8 ore si 3-4 zile, diferind in functie de regiune si modalitatea in care se face.
Alte retete carne recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
A inceput postul Craciunului, asa ca dragii mei, sa aveti un post binecuvantat si usor! Am profitat de acest lucru si de...
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosiiGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa