Tocana bulgareasca cu carne de vita

Pentru tocana bulgareasca cu carne de vita carnea se spala, se taie bucati (mai mici). Slanina afumata se taie bucati mici. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • slanina afumata - 50 g
  • ceapa - 600 g
  • orez - 100 g
  • rosii proaspete - 600 g
  • ardei gras - 200 g
  • vin alb - 60 ml
  • apa - 1 l
  • boia de ardei iute - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana bulgareasca cu carne de vita carnea se spala, se taie bucati (mai mici). Slanina afumata se taie bucati mici. Orezul se alege de impuritati, se spala si se scurge de apa. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeii grasi se spala, se curata si se taie fasii subtiri. Rosiile se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se sareaza, se inabusa in untura sau ulei impreuna cu ceapa; treptat se toarna 150 ml apa. Se adauga boia de ardei iute, cuburile MAGGI, sare, piper, 300 ml apa si se continua fierberea. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga orezul, restul de apa (600 ml) slanina, ardei gras, rosii. Se introduce vasul la cuptor cca 20-25 minute. La finalul fierberii, se adauga vin.

Tocana bulgareasca cu carne de vita se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca