Tocana cu carne de porc ardeleneasca

Pentru tocana cu carne de porc ardeleneasca carnea se spala, se taie bucati mai mici, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de porc - 500 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 250 g
  • ardei gras - 100 g
  • faina - 200 g
  • oua - 1 bucata
  • pasta de tomate - 25 g
  • boia de ardei dulce - 2 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 500 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru tocana cu carne de porc ardeleneasca carnea se spala, se taie bucati mai mici, se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala, se taie felii subtiri. Ouale se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea, ceapa si ardeiul gras se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, 500 ml apa, sare, piper si se fierb 10-15 minute. Din ou, faina, sare, apa, se prepara o coca de consistenta tare. Se intind fitile cu diametrul de cca 1 cm si se taie in bucati de 2 cm lungime. Se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg, se adauga la carne si se fierb impreuna 5 minute.

Tocana cu carne de porc ardeleneasca se serveste calda, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - Strudele de post cu mere

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e...

Desert - Strudele de post cu mere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca