Tocana de porc sau vita

Se spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga boia si se amesteca bine.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 g carne (pulpa)
  • 200 g ceapa rosie
  • 2-3 linguri untura sau ulei
  • 1 lingurita boia
  • 1 ardei verde
  • 1 rosie
  • Sare

Mod de preparare

Se spala carnea si se taie cubulete de 2-3 cm. Ceapa taiata marunt se caleste in untura incinsa, se ia de pe foc, se adauga boia si se amesteca bine. Se adauga 100 ml apa, si, amestecand periodic, se fierbe pana cand se absoarbe surplusul de apa. Se adauga carnea si, amestecand continuu, se frige pana cand carnea devine alba. Se da focul la mic, se adauga ardeiul si rosia taiate cubulete, se presara sare dupa gust, si, acoperit, se fierbe pana cand carnea devine moale (daca e necesar, adaugati putina apa). Daca a trecut sezonul rosiilor si al ardeilor, le puteti inlocui cu cateva linguri de letcho.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...