Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš) este o reteta de tocanita cu carne foarte populara in Croatia.
Este o reteta populara in Croatia !
Pieptul de pui se taie felii, ceapa, rosiile si ardeiul capia se toaca / taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate, iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat, boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat, boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa, acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele aldente, le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul si formam un sos.
Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti