Tocana de pui croata (Hrvatska piletinu gulaš) este o reteta de tocanita cu carne foarte populara in Croatia.
Este o reteta populara in Croatia !
Pieptul de pui se taie felii, ceapa, rosiile si ardeiul capia se toaca / taie cubulete.
Stropim o craticioara cu ulei si asezam un strat de legume tocate, iar deasupra lor asezam feliile de pui si presaram cate un praf de piper macinat, boia si Vegeta Podravka.
Adaugam putin usturoi tocat si un praf de faina.
Deasupra carnii adaugam ciupercile, usturoiul rămas, apoi dupa gust mai adaugam piper macinat, boia si Vegeta Podravka .
Turnam deasupra vinul si apa, acoperim cratita cu un capac si tinem la cuptor aprox 1h.
Intre timp fierbem pastele aldente, le scurgem de apa si le tinem la cald.
Dupa 1 h , scoatem carnea din cratita ,iar o parte din legume le pasam cu blenderul si formam un sos.
Pastele se aseaza pe un platou stropite cu sosul din legumele pasate , alaturi de feliile de pui si restul legumelor.
Se orneaza cu busuioc taiat marunt.
Initial, reteta trebuia sa aibe alte ingrediente, adica...spanac in loc de salata si dovleac placintar in loc de cartofii...
Lasagna cu praz, salata verde si cartofi dulciOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj