Tocana de vitel ardeleneasca

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vitel fara os - 500 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • ceapa - 400 g
  • ardei gras - 150 g
  • faina - 25 g
  • orez - 150 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • lamaie/sare de lamaie - 50 g/2 g
  • ulei - 150 ml
  • sare dupa gust
  • 1 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana de vitel ardeleneasca carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Morcovii, patrunjelul radacina, 100 g ceapa, se curata, se spala si se cresteaza. 300 g de ceapa se taie marunt. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ouale se trec sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenusuri. Lamaia se spala si se extrage sucul. Faina se cerne. Bucatile de carne se fierb in apa cu sare, se spumeaza, se adauga morcovi, ceapa intreaga (100 g) si patrunjel radacina; se fierb impreuna cca 1 ora. Ceapa tocata marunt (300 g) se inabusa in 100 ml ulei cu 100 ml apa, se adauga ardei gras, un cub si jumatate MAGGI, faina dizolvata in 50 ml apa rece si supa de la carne (cca 800 g). Sosul se fierbe cca 20 minute, se paseaza peste carne si se fierb impreuna. Se adauga galbenusurile de ou, sucul de lamaie, sare si se mai fierb inca 10 minute. Orezul se inabusa in 50 ml ulei, dupa care se adauga 400 ml supa de la carne si sare. Se fierb la cuptor intr-un vas acoperit.

Tocana de vitel ardeleneasca ae serveste calda, cu garnitura de orez.


Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mini rulada cu zmeura

Am pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.

Desert mini rulada cu zmeura
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa