Tocana din carne de vita cu smantana

Pentru tocana din carne de vita cu smantana carnea se spala si se taie in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • ceapa - 500 g
  • faina - 25 g
  • smantana - 100 g
  • chimen - 2 g
  • cartofi - 1
  • 5 kg
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 1 litru
  • sare si piper dupa gust
  • 2 cuburi MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru tocana din carne de vita cu smantana carnea se spala si se taie in 5 bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Faina se cerne. Bucatile de carne se sareaza, se inabusa impreuna cu ceapa in untura sau ulei si 150 ml apa, care se adauga treptat. Se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, cuburile MAGGI, chimen, sare, piper, cca 850 ml apa si se fierbe 40 minute. La finalul fierberii, se adauga smantana.

Tocana din carne de vita cu smantana se serveste calda, cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...