Tocana poloneza de vitel

Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de coaja, se inmoaie in lapte si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vitel
  • 500 gr ceapa
  • 200 gr smantana
  • 400 gr paine alba
  • 150 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se tocata zarzavatul marunt iar carnea de vitel se portioneaza si se sareaza. Se toaca ceapa marunt, paine se curata de coaja, se inmoaie in lapte si se stoarce bine. Se toaca marunt si patrunjelul. Se inabusa bucatile de carne in 50 ml apa si 50 ml ulei. Separat se inabusa ceapa in 100 ml ulei amestecat cu 100 ml apa. Se adauga 50 gr faina dizolvata in 50 ml apa, 2,5 l de apa fiarta, sare, piper si se fierbe totul 30 de minute. Se adauga sosul peste carne si se fierbe impreuna. Se prepara galuste din paine, 100 gr faina si sare, care mai apoi se adauga in sos si se fierb 15 minute.


Tocanita se serveste cu smantana si patrunjel verde ras deasupra.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Muschi de porc la cuptor Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii