Tocanita de telina cu pui

O tocanita cu gust usor dulceag si plina de savoare.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe
  • un morcov
  • o lingura pasta de ardei
  • Oregano
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • o lingura faina
  • carne de pui (am folosit 2 pulpe si 1/2 piept)
  • o radacina de telina (cca 600 g)
  • ardei gras (am folosit congelat)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica apoi ardeiul gras. Le lasam la calit 2-3 minute si adaugam telina curatata spalata si taiata cubulete potrivit de mari. Continuam calirea legumelor pana acestea se inmoaie putin, apoi punem carnea de pui si turnam apa (supa) cat sa acopere legumele .

Lasam sa fiarba sub capac la foc mic, aproximativ 30-35 de minute. Spre final adaugam pasta de ardei si punem condimentele dupa gust. Diluam faina cu putina apa, o amestecam in tocanita si mai lasam sa dea cateva clocote. La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...