Tocanita de vita

Se spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se caleste cea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de vita
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura boia dulce
  • 2 rosii
  • 1 ardei
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita maghiran

Mod de preparare

Se spala carnea, se curata de pielita si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt.

Se pune uleiul la incins si se caleste ceapa. Se ia de pe foc si se adauga boia. Se adauga carnea si se pune inapoi pe foc si se prajeste putin.

Se spala rosiile si ardeiul, se taie bucatele mici si se adauga la carne. Se toarna vinul, se condimenteaza cu sare, piper si maghiran si se fierbe acoperit. Daca vinul s-a evaporat, se toarna putina apa, dar cate putin, deoarece esenta tocanitei este sa nu fiarba in multa apa. (timp de fierbere aprox. 2 ore)

Alte retete culinare recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...