Tocatura moldoveneasca din carne de vaca

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina u

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne de vaca fiarta
  • 1 ceapa mare
  • 1 jumtatate pahar vin alb
  • 1 lingurita faina
  • 40 gr untura
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 kg cartofi
  • 2 pahare zeama de carne
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • patrunjel verde
  • 1 ou

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina untura, dupa care se adauga vinul alb, faina, pasta de rosii si la sfarsit carnea. Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt, sare si piper si se lasa totul la fiert, cu un capac, pe foc mic. Se amesteca totul continuu. Se pun cartofii taiati cubulete la fiert si se prepara apoi un piure cu zeama de carne si unt. Dupa ce pasta de carne a scazut, se rastoarna intr-un vas, se pune deasupra piureul si se pune la cuptor, la gratinat. Cand cartofii au prins o crusta rumena, se toarna deasupra un ou batut si se mai lasa aproximativ zece minute pe foc.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Mancare de mazare cu sos de rosii Ardei umpluti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...