Tocatura moldoveneasca din carne de vaca

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina u

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr carne de vaca fiarta
  • 1 ceapa mare
  • 1 jumtatate pahar vin alb
  • 1 lingurita faina
  • 40 gr untura
  • 1 pahar apa
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 kg cartofi
  • 2 pahare zeama de carne
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • patrunjel verde
  • 1 ou

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert si se trece apoi prin masina de tocat carne. Se curata si se toaca marunt ceapa si se pune la rumenit intr-un vas cu putina untura, dupa care se adauga vinul alb, faina, pasta de rosii si la sfarsit carnea. Se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt, sare si piper si se lasa totul la fiert, cu un capac, pe foc mic. Se amesteca totul continuu. Se pun cartofii taiati cubulete la fiert si se prepara apoi un piure cu zeama de carne si unt. Dupa ce pasta de carne a scazut, se rastoarna intr-un vas, se pune deasupra piureul si se pune la cuptor, la gratinat. Cand cartofii au prins o crusta rumena, se toarna deasupra un ou batut si se mai lasa aproximativ zece minute pe foc.


Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Mancare de mazare cu sos de rosii Ardei umpluti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de peste pe pat de legume in papillote

O mancare usoara si aromata facuta cu biban in cuptor, impachetat in hartie de copt.  Pentru aceasta Reteta de...

Reteta de peste pe pat de legume in papillote
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca