Tomato bredie

Carnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper, amestecul de condimente,

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de oaie
  • 25-50 g grasime din coada de oaie
  • sau unt
  • 15 ml sare
  • 10 ml piper macinat proaspat
  • 5 ml condimente diverse macinate
  • 5 ml nucsoara macinata
  • 3 ml curcuma
  • 3 ceapa
  • maruntita
  • 2 cartofi
  • taiati cubulete
  • 2 kg rosii
  • decojite
  • fara samburi
  • crude
  • taiate
  • 10 ml zahar
  • 2 chili (ardei)
  • 125 ml busuioc proaspat (sau 15 ml uscat)

Mod de preparare

Carnea se pregateste si se prajeste la fel ca la bredie de mazare. Cand punem carnea in zeama de carne, adaugam sare, piper, amestecul de condimente, nucsoara, curcuma, apoi le fierbem fara capac timp de 30 de minute. Apoi adaugam ceapa, cartofii, rosiile, zaharul chili, apoi mai fierbem timp de 2 ore jumatate. La urma, se evapora tot lichidul, iar rosiile se sfarma. Acum adaugam busuiocul si chimionul.
Alte retete recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...