Tortillas umplute cu piept de pui picant

Tortillas umplute cu piept de pui picant este o specialitate culinara mexicana ce se bucura de raspandire in intreaga lume.PEntru aceasta reteta de tortillas aveti nevoie de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • un piept de pui (apr. 350-400 g)
  • o conserva de porumb
  • o conserva de fasole boabe
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras
  • 4-5 linguri paste de tomate
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • praf de chili dupa gust
  • Pentru tortillas (4 bucati):
  • 50 g faina de malai
  • 50 g faina de grau
  • 70 ml apa calduta

Mod de preparare

Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete.
Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, se adauga pieptul de pui i se prajeste astfel apr. 5 minute. Se adauga apoi cubuletele de ardei, eventual se toarna putina apa si se mai fierbe pana cand carnea este pe jumatate fiarta.
Porumbul si fasolele din conserva se spala bine sub jet de apa rece. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga fasolele, porumbul, pasta de tomate si un pahar de apa, se condimenteaza cu sare, piper, foi de dafin si praf de chili. Daca pasta de rosii este prea acra (mie asa mi s-a intamplat) se poate adauga putin zahar. Se mai fierbe 5-10 minute, pana cand carnea este fiarta.
Pentru tortillas se amesteca 50 g faina de malai cu 50 g faina de grau si se adauga treptat 70 ml apa calduta. Din acestea se framanta un aluat mai tare, care se aseaza pe planseta si se mai framanta timp de 3 minute, dupa care se imparte in 4 parti egale. Din fiecare portie se intinde un cerc cu diametru de apr. 20 cm.
Tortillas se prajesc pe ambele parti, fara ulei, intr-o tigaie de teflon. Nu trebuie prajite prea mult, sunt gata in cateva secunde. Dupa fiecare tortilla prajita faina ramasa in tigaie se sterge cu un prosop curat.


Tortillas se umple cu amestecul de pui picant si se serveste imediat. In cazul in care totusi nu le servim imediat, tortillas trebuie acoperite cu un prosop, ca sa nu se usuce.
Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert poale-n brau

Prima data cand le-am facut, mega bune, am facut dupa reteta Jamilei Reteta romaneasca

Desert poale-n brau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca