Tuslama

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg burta de vaca
  • un rasol de vitel (aproximativ 2 kg)
  • 2 morcovi mari
  • o radacina de patrunjel
  • un pastarnac
  • o telina
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri de otet
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de apa rece, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare timp de trei-patru ore. Apoi se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva foi de dafin si boabe de piper, Se continua fierberea pana se inmoaie zarzavatul, dupa care se scoate burta si se taie in fasii, se scoate carnea de pe os si se taie in cubulete. Zarzavatul se paseaza sau se da prin sita si se caleste putin in ulei incins. Se adauga usturoiul pisat si faina, amestecand continuu, pana capata o nuanta aurie, apoi se stinge cu cateva cani de zeama. Se mai lasa pe foc timp de o jumatate de ora, amestecand mereu, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se strecoara si se amesteca bine cu otetul si cu cele doua galbenusuri, apoi se toarna peste bucatile de carne si de burta si se mai pune pe foc mic timp de un sfert de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se potriveste de sare si piper.
Alte mancaruri retete recomandate

Mancare de mazare

Legume la cuptor

Dovlecei umpluti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii