Tuslama

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1kg burta de vaca
  • un rasol de vitel (aproximativ 2 kg)
  • 2 morcovi mari
  • o radacina de patrunjel
  • un pastarnac
  • o telina
  • 2 cepe
  • 2 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 2 linguri de otet
  • 4 catei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala burta si rasolul, apoi se freaca bine cu sare grunjoasa pana devin albicioase. Pe urma, se oparesc cu apa clocotita, se clatesc sub un jet de apa rece, se curata si se fierb in apa rece cu putina sare timp de trei-patru ore. Apoi se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, precum si cateva foi de dafin si boabe de piper, Se continua fierberea pana se inmoaie zarzavatul, dupa care se scoate burta si se taie in fasii, se scoate carnea de pe os si se taie in cubulete. Zarzavatul se paseaza sau se da prin sita si se caleste putin in ulei incins. Se adauga usturoiul pisat si faina, amestecand continuu, pana capata o nuanta aurie, apoi se stinge cu cateva cani de zeama. Se mai lasa pe foc timp de o jumatate de ora, amestecand mereu, apoi se ia de pe foc. Dupa ce s-a racit, se strecoara si se amesteca bine cu otetul si cu cele doua galbenusuri, apoi se toarna peste bucatile de carne si de burta si se mai pune pe foc mic timp de un sfert de ora. Cu cinci minute inainte de a fi gata, se potriveste de sare si piper.
Alte mancaruri retete recomandate

Mancare de mazare

Legume la cuptor

Dovlecei umpluti

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa