Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata
Se spala varza, se toaca subtire, se freaca usor cu sare si se clateste cu apa rece. In felul acesta toxinele din varza sunt inlaturate. Carnea tocata se caleste impreuna cu ceapa intr-o oala in care s-a pus uleiul. Cand amestecul nu mai are sos, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se adauga oul bine batut. Se coloreaza amestecul cu putin bulion, se sareaza si se pipereaza, apoi se lasa deoparte. Varza se caleste cu putin ulei si apa, se imparte in doua si se asaza un strat intr-o forma unsa cu unt sau cu ulei. Peste primul strat se aseaza carnea, se acopera cu restul de varza si se introduce in cuptorul cald. Dupa o ora se adauga un sos de rosii sau de bulion, se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se mai lasa o jumatate de ora in cuptor.
Se serveste calda, cu smantana si paine proaspata.
Alte retete romanesti:
Ciorba radauteana Cartofi la cuptor Dulceata de gutui Varza murata
Am plecat de la ideea Mariei...
Tort de clatite cu ciocolata si capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura