Varza cu ciolan de porc

Pentru varza cu ciolan de porc bucatile de rasol se curata, se taie, se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata de cotor, se spala si se taie fasii.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • rasol de porc - 1
  • 4 kg
  • untura - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • cimbru - 1 g
  • varza alba murata - 1
  • 800 kg
  • pasta de tomate - 50 g
  • boia de ardei dulce - 1 g
  • sare si piper dupa gust
  • rosii proaspete/conserva - 200 g/100 g

Mod de preparare

Pentru varza cu ciolan de porc bucatile de rasol se curata, se taie, se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Varza se curata de cotor, se spala si se taie fasii. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de rasol se sareaza, se inabusa in untura cu 100 ml apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei dulce, cca 500 ml apa fiarta sau zeama de varza, cimbru, sare, piper si se continua fierberea 30 minute. Deasupra se adauga bucatile de rasol, se acopera cu varza; se introduc la cuptor cca 20 minute. Cu 10 minute inainte de final, se adauga rosii.

Varza cu ciolan de porc se serveste calda.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat

Aseara am urmarit ''Secrete de bucatar'' pe TV.Paprika,prezenta retea asta de chiftelute de cartof fara faina.Asa ca m-am pus...

Chiftelute de cartof cu costita si muschiulet afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca