Vinete cu carne de vita

Pentru vinete cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • vinete - 1
  • 5 kg
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 150 g
  • faina - 30 g
  • pasta de tomate - 75 g
  • rosii proaspete - 300 g
  • usturoi - 30 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de vita

Mod de preparare

Pentru vinete cu carne de vita carnea se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Vinetele se curata de coaja, se spala si se taie bucati de cca 4 cm lungime si cca 3 cm grosime. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea se sareaza si se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa si se scoate in alt vas. in jiul ramas se inabusa ceapa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se continua inabusirea cca 15 minute. Sosul obtinut se paseaza peste carne si se fierb in continuare. Vinetele se inabusa in 75 ml ulei cu 75 ml apa, se aseaza in vasul cu carne si sos, se adauga usturoi si rosii, continuand fierberea cca 10 minute.

Vinetele cu carne de vita se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Zilele trecute socrii mei au tăiat porcul și am primit un rasol. De obicei îl achiziționam din comerț, afumat și...

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca