Vitel cu orez si ciuperci

Mancarea de vitel cu orez si ciuperci este gustoasa si satioasa. Se prepara din muschi de vitel, orez, ciuperci, ardei, vin rosu, ceapa, ulei, capere si unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr muschi de vitel
  • 100 gr orez
  • 300 gr ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supa de vita
  • 1 lingura capere
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Muschiul de vitel se spala, apoi se condimenteaza cu sare, piper si se frige la foc mare in 50 gr unt. Dupa ce s-a prajit pe toate partile, se scoate din tigaie si se tine la cald. In grasimea ramasa se adauga vinul, dupa 2 minute se adauga ardeiul gras maruntit, caperele si 100 ml supa de vita. Se lasa la fiert la foc mic, pana se ingroasa sosul. Separat se caleste ceapa tocata marunt, impreuna cu ciupercile feliate si cimbrul. Se adauga orezul si dupa 5 minute se adauga putin cate putin supa de vita ramasa. Dupa ce orezul a fiert, se adauga untul ramas si parmezanul. Se potriveste totul la gust de sare si piper,


Muschiul de vitel se serveste pe pat de orez si ciuperci, stropit cu sosul de capere fierbinte.

Alte retete culinare:

Tocanita de pui

Drob

Ciorba de miel

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca