Budinca de ciuperci

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece. Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 4 oua
  • un pahar cu smantana
  • 4 felii de franzela
  • un pahar cu lapte
  • 100 g unt
  • marar si sare

Mod de preparare

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece.

Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ciupercile sa se caleasca si sa fiarba pana cand apa lasata de ele se evapora aproape complet.

Cand ciupercile s-au racit, treceti-le prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si stoarsa.

Combinati smantana cu galbenusurile proaspete, sare, verdeata tocata marunt si cu albusurile batute spuma tare.

Ungeti un vas de budinca cu unt, turnati amestecul si asezati-l in baie de aburi sa fiarba incet, 30 de minute. Cand budinca este gata, rasturnati-o pe platou si aduceti-o la masa.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca