Budinca de ciuperci

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece. Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 4 oua
  • un pahar cu smantana
  • 4 felii de franzela
  • un pahar cu lapte
  • 100 g unt
  • marar si sare

Mod de preparare

Ciupercile frumoase si proaspete spalati-le sub jet de apa rece.

Intr-un vas de teflon, pe foc domol, puneti untul si cand este fierbinte, adaugati ciupercile sa se caleasca si sa fiarba pana cand apa lasata de ele se evapora aproape complet.

Cand ciupercile s-au racit, treceti-le prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata in lapte si stoarsa.

Combinati smantana cu galbenusurile proaspete, sare, verdeata tocata marunt si cu albusurile batute spuma tare.

Ungeti un vas de budinca cu unt, turnati amestecul si asezati-l in baie de aburi sa fiarba incet, 30 de minute. Cand budinca este gata, rasturnati-o pe platou si aduceti-o la masa.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide