E primavara? avem gust si culoare!
Se incinge un pic de ulei, se taie o ceapa marunt, se caleste si apoi se adauga orezul, amestecam 2 minute si adaugam o cescuta de apa. Saram si piperam dupa gust, apoi lasam sa scada tot lichidul, acoperind vasul cu un capac. Cand orezul este umflat, se asaza in straturi potrivite in forme de timbale.
Se fierbe morcovul curatat, in apa cu sare si un strop de ulei. Se lasa sa se raceasca, apoi se face un puire fin sau se taie rondele subtiri care se vor adauga peste orez, in straturi uniforme.
Spanacul se opareste, se scurge si se trece sub jet de apa rece, apoi se trage la tigaie cu un pic de ceapa taiata marunt, saram si piperam dupa gust, iar la sfarsit presaram si un pic de marar verde. Asezam in straturi subtiri peste morcov.
Incingem un pic de ulei si prajim ficatei, intai inabusit, cu tigaia acoperita si apoi ii rumenim bine.
In uleiul ramas calim o ceapa taiata julien si galbiorii scursi. Lasam sa se caleasca cca 5 minute. Asezam uniform peste straturile de spanac. Lasam in forma cca o ora, apoi scoatem preparatele cu grija si servim cu ficateii asezati deasupra fiecarei portii.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise"Picnicul bucatarasilor" Cu capsuni dulci si aromate, am pregatit o prajiturica atat de minunata, curcubeu pe...
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si friscaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii