Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!
Umplutura:
1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.
2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.
3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.
4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.
5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.
6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.
7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.
*Acum pregatim tarta:
1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.
2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.
3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.
4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.
5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.
6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.
7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.
Pofta mare va doresc!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaPrajitura pufoasa cu visine si ciocolata este, asa cum ii spune si numele, foarte simplu de pregatit. Delicioasa prajitura...
Prajitura simpla cu visine si ciocolataEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucami-a placut mult combinatia de zmeura acruta cu dulcele fin obtinut prin glazurarea gugulufului cu ciocolata alba... merita...
Guguluf cu zmeura si ciocolata albaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii