Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!
Umplutura:
1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.
2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.
3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.
4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.
5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.
6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.
7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.
*Acum pregatim tarta:
1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.
2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.
3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.
4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.
5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.
6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.
7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.
Pofta mare va doresc!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutuiO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii