Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 250 gr.paste gnochi
  • 150 gr. boabe de porumb
  • 100 gr.ghebe fierte si scurse bine
  • 150 gr.felii de prosciutto
  • 1 brocolii mai mic
  • 6-8 oua de prepelita
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute mic
  • 3 oua
  • 150 ml.smantana
  • 3 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 1 lingura de lapte
  • ulei de masline pentru uns foile de placinta
  • unt si putina faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Umplutura:

1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.

2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.

3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.

4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.

5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.

6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.

7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.

*Acum pregatim tarta:

1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.

2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.

3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.

4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.

5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.

6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.

7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Chifle dulci cu mere si nuci
Bucataras.RO

Chifle dulci cu mere si nuci

Pentru reteta de chifle m-am inspirat de la Angelica, la care am adaugat si o umplutura de mere si nuci.

Chifle dulci cu mere si nuci
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga