Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

Simplu, scurt si la obiect:o gustare delicioasa!!!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Tartă sau placintă foietată umplută cu paste

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 250 gr.paste gnochi
  • 150 gr. boabe de porumb
  • 100 gr.ghebe fierte si scurse bine
  • 150 gr.felii de prosciutto
  • 1 brocolii mai mic
  • 6-8 oua de prepelita
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei iute mic
  • 3 oua
  • 150 ml.smantana
  • 3 linguri faina
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 1 lingura de lapte
  • ulei de masline pentru uns foile de placinta
  • unt si putina faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Umplutura:

1.Punem la foc o oala in care am pus apa si sare.In momentul in care fierbe, punem pastele.Le fierbem pentru 8 minute, dupa care le strecuram si le punem deoparte.

2.In alta oala punem la fiert apa cu sare, punem broccoli desfacut in buchetele si il lasam pana este patruns.Cand este fiert, il strecuram si il punem deoparte.

3.Intr-o tigaie punem putin ulei de masline si feliile de prosciutto taiate in cubulete marunte.Cand sunt prajite, le scoatem si le punem pe un servet de hartie la scurs.

4.In uleiul ramas punem la calit usturoiul pisat, ardeiul iute tocat fin si ghebele taiate cuburi marunte.Lasam totul la calit sub capac pentru 8-10 minute, sau pana ciupercile sunt patrunse.

5.Adaugam in tigaie si buchetelele de broccoli, condimentam cu piper si sare dupa gust daca mai este cazul, dupa care tragem tigaia deoparte.

6.Intr-o craticioara punem la fiert ouale de prepelita.Le lasam 8 minute ca sa fie fierte tare, dupa care le scoatem, le punem sub apa rece si le decojim.

7.Intr-un castron mai mare punem faina, smantana si ouale.Le batem bine cu un tel, adaugam pastele fierte, broccoli, cubuletele de prosciutto, ghebele, porumbul, sare, piper (daca mai este cazul) si amestecam bine cu o lingura de lemn pana toata compozitia este omogenizata.O punem deoparte.

*Acum pregatim tarta:

1.Tapetam o tava rotunda cu unt, putina faina si incepem sa asezam pe rand foi de placinta.

2.Fiecare foaie asezata in tava o pensulam cu putin ulei de masline, apoi, asezam o alta foaie dar, colturile sa fie in directii opuse.

3.Cand am terminat de stratificat vreo 8 -10 foi de placinta, turnam amestecul de legume si paste inauntru.

4.Impachetam tarta adunand in mijloc colturile foilor de placinta care au ramas in afara tavii.

5.Ungem toata suprafata cu oul batut, cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 30-35 de minute, sau, pana tarta este rumena si patrunsa si in mijloc.Pentru a ne verifica, putem face testul scobitorii.

6.Scoatem tarta~placinta, o lasam sa se tempereze putin, apoi o rasturnam pe un gratar.

7.O intoarcem rapid cu fata in sus si o lasam sa se raceasca de tot, sau, daca doriti o puteti servi si asa calda.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet