Un preparat de toamna
Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.
Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.
Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.
Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.
Intre timp se prepara mamaliga asa:
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.
Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.
Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.
Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.
Se presara tocanita cu mararul ramas.
Pofta buna !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii