Un preparat de toamna
Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.
Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.
Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.
Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.
Intre timp se prepara mamaliga asa:
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.
Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.
Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.
Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.
Se presara tocanita cu mararul ramas.
Pofta buna !
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste un preparat gustos si satios!
Tagliatelle cu ciuperci in sos albPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii