Un preparat de toamna
Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.
Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.
Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.
Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.
Intre timp se prepara mamaliga asa:
Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.
Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.
Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.
Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.
Se presara tocanita cu mararul ramas.
Pofta buna !
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii