Tocanita de ciuperci pe pat de mamaliga cu parmezan

Un preparat de toamna

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Tocanita de ciuperci pe pat de mamaliga cu parmezan

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita:
  • 500 gr mix de ciuperci brune si pleurotus
  • 1 ceapa galbena mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 suc de rosii cu ardei capia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • Sare
  • piper
  • Ingrediente pentru mamaliga :
  • 1 l apa
  • 350-400 gr malai grisat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.

Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.

Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.

Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.

Intre timp se prepara mamaliga asa:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.

Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.

Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.

Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.

Se presara tocanita cu mararul ramas.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
1
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Dulceata de gutui
2
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
3
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Chec aperitiv cu urzici proaspete
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv cu urzici proaspete

Retete usoare de Primavara!

Chec aperitiv cu urzici proaspete
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Cozonac

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Retete de iarna

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia