Ciulamaua cu pui si ciuperci este o mancare pe cat de clasica pe atat de actuala si va fi intotdeauna apreciata la masa.
Mod de preparare:
Intr-un ceaun se pun 2-3 linguri ulei si se calesc ceapa si usturoiul,tocate marunt. Cand se inmoaie ceapa se pune pieptul de pui,taiat cubulete si condimentat. Se lasa pe foc pana se albeste pe toate partile, apoi se adauga ciupercile curatate si taiate felii. Se mai calesc 5 minute, apoi se adauga 2 pahare cu apa. Se lasa la foc mic pana se fierb ciupercile.Smantana lichida se toarna in ceaun amestecand incontinuu.
Intr-un castron se amesteca faina cu 3 linguri apa si se amesteca bine,apoi se amesteca cu 2-3 linguri de ciulama.Amestecul de faina se toarna in ceaun amestecand energic.Se mai fierbe 5 minute,avand grija sa nu se prinda.Se condimenteaza dupa gust.
Ciulamaua de pui cu ciuperci se serveste cu patrunjel si mamaliguta.
Reteta de ciulama de pui cu ciuperci a fost propusa pe forumul Culinar.ro de andreea-georgiana.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii